Laatste Competitieavond najaar 2014 – Mix 1 en 2

Baldadig 1 en Baldadig 2 in de race voor promotie naar poule E

Het is 28 november 2014 19:00 uur. Buiten is het koud. Binnen in de sporthal Waterwijk worden de volleybalvelden opgezet en de geluidsinstallatie getest. De eerste ballen stuiteren over de vloer en spelers lopen zich warm.

Vanavond is de laatste competitieavond van het najaar 2014. Alle teams hebben vanavond nog 4 wedstrijden voor de boeg van 20 minuten. Twee sets per wedstrijd. Het eerste team dat 18 punten haalt, pakt de eerste set. De resterende tijd wordt gebruikt voor de tweede set.

Bovenin poule F strijden meerdere teams om een plaats die recht geeft op promotie. Alleen de nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende poule. Het VIF damesteam, dat aan het begin van de avond op de 1e plaats staat, heeft echter aangegeven ongeacht de eindklassering niet te willen promoveren. Dat betekent dat Baldadig 1 en Baldadig 2 (respectievelijk 2e en 3e plaats op dat moment) een prima uitgangspositie hebben voor de felbegeerde promotie. De directe concurrenten zijn echter niet ver van ons verwijderd . We zullen dus alle zeilen bij moeten zetten om ons doel te halen.

Baldadig 2 mag het spits afbijten. Om 19:30 uur spelen zij de eerste wedstrijd. Het is op papier direct een kraker. De nummer 1 (VIF dames) tegen de nummer 2. Baldadig 2 weet echter met mooie aanvallen en goed verdedigend werk de dames achter zich te houden. Onder aanmoediging van de reeds aanwezige spelers van Baldadig 1 wordt de eerste overwinning behaald en zijn de VIF dames van de eerste plek gestoten. Dat belooft wat te worden. We stellen onze doelstelling bij. Niet alleen willen beide Mixteams promoveren, maar nog belangrijker wordt het behalen en/of vasthouden van de 1e plaats waarmee niet alleen promotie, maar ook de teamschotel wordt binnengesleept.

Nadat we (Baldadig 1) de wedstrijden in poule G aan de andere kant van de scheidingswand hebben gefloten en geteld, mogen we zelf aan de bak. Sinds een aantal weken spelen we met een systeem. 4-2 zonder penetratie voor de liefhebber. Iedere speler heeft hierbij een vaste positie voor- en achterin het veld. De afgelopen weken is hier veel op getraind en hoewel het op de vorige wedstrijdavond nog niet altijd even soepel liep, gaan we nu heel goed van start. We winnen met overtuigende cijfers van Allvo 4.

Baldadig 1 versus Baldadig 2

Beide teams van Baldadig spelen hun wedstrijden. Baldadig 1 blijft ternauwernood zonder puntenverlies. In de 2e wedstrijd worden beide sets met maar 1 punt verschil gewonnen. Maar dan is het 21:54 uur. Het wordt voor ons de wedstrijd van de avond. Baldadig 2 tegen Baldadig 1. Beide teams willen winnen en bij beiden staat er ook een team dat heel goed kan presteren. Het zijn niet (alleen) de individuele kwaliteiten die zo’n wedstrijd bepalen, maar juist het collectief. Baldadig 2 staat bekend om het uitstekende teamspel en slimme geroutineerde spelers. Bij Baldadig 1 daarentegen werpt het positiespel steeds meer zijn vruchten af en wordt het team hechter en sterker. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. De laatste keer in de onderlinge ontmoeting zijn de punten gedeeld. Hoe valt de bal nu? Tja, op de grond natuurlijk, maar de vraag is: “aan welke kant het meest?”. Binnen 20 minuten hebben we het antwoord op die vraag, dus blijf nog even lezen en geniet mee van de spannende strijd.

En spannend wordt het zeker. Niet in de eerste set. Baldadig 1 is op dreef en bij Baldadig 2 loopt het niet zo soepel. De eerste set wordt dan ook overtuigend gewonnen door Baldadig 1 met 18-8! Tijd voor de 2e set. De spanning keert volledig terug en beide teams gaan gelijk op. Aan beide kanten wisselen prachtige acties zich af met onnodige fouten. Wie weet zijn rug het rechtst te houden? Welk team weet de controle over de wedstrijd te krijgen? De klok tikt langzaam door, het eindsignaal nadert en nog tekent zich geen overduidelijke winnaar af. Het kan beide kanten op gaan, maar het is uiteindelijk Baldadig 1 die, met het geluk aan zijn zijde een nipte overwinning binnensleept. Eindstand van de set 14-12. We hebben Baldadig 2 verslagen. Voor ons is stiekem de avond al geslaagd. Daar drinken we er zo eentje op.

Onze avond kan niet meer stuk en we maken ons op voor de laatste wedstrijd. Gedachten schieten door ons hoofd: Heel misschien… als we deze ook winnen en de andere teams hebben meer punten laten liggen vanavond… dan zouden we wel eens bovenaan kunnen eindigen.. Zou het lukken?

Met groot machtsvertoon beginnen we aan de laatste wedstrijd. Met 9 servicebeurten achter elkaar lopen we enorm uit. We spelen sterk en de druk ligt volledig bij onze tegenstander. We zakken nog wel weer wat in, maar het is ruim voldoende. Ook de laatste wedstrijd winnen we met 2-0.

Tijd voor de douche en op naar de kantine. Biertje, teamschotel en de einduitslag afwachten.

Het werd de avond dat Baldadig 1 over Baldadig 2 wipte, de 1e plaats overnam van de VIF dames en er met de teamschotel aan de haal ging. Het was niet alleen de laatste wedstrijdavond van het najaar 2014, maar ook onze laatste avond in poule F. Baldadig 2 wordt 2e en samen gaan we door naar poule E.

Chris