Volleybalvereniging Baldadig viert eerste lustrum

‘Het ergste is als een bal tussen twee spelers invalt’

LITERATUURWIJK – In januari 2008 werd gestart met volleybalvereniging Baldadig. Komende maand bestaat de recreantenclub dus vijf jaar. Dat wordt op 2 februari gevierd met een groot feest.

“Bij een reguliere volleybalvereniging ligt de nadruk vaak op de competitie”, zegt secretaris Gerard Ludikhuizen. “Bij ons gaat het vooral om het plezier, al doen we wel met twee mixteams en een herenteam mee aan de recreantencompetitie Gooi- en Eemland. En we zijn ook best fanatiek, hoor. Het ergste is als een bal tussen twee spelers invalt. Wij zien liever dat beide spelers op die bal afduiken. Maar altijd in ontspannen sfeer. In de recreantencompetitie wordt een team bijvoorbeeld wel eens aangevuld met iemand van de tegenpartij.”

Baldadig telt inmiddels dertig leden. “Het gaat dus goed, want bij 35 leden hanteren wij een ledenstop. Met vier teams is het namelijk net leuk anders moet je op de trainingen indraaien en sta je teveel langs de kant. We zoeken overigens nog wel een tweede trainer.”

De club traint elke woensdagavond, behalve tijdens schoolvakanties, van 20.00 tot 21.30 uur. “We trainen dus zo’n 42 keer per jaar. Voor een lidmaatschap van 130 euro per jaar kan je dus heel voordelig sporten. Zeker ook omdat we daarnaast nog de recreantencompetitie spelen.”

Op 2 februari wordt het lustrumfeest gevierd. Op welke manier dat gaat gebeuren is nog een geheim. Lutikhuize: “Maar we gaan het gezellig vieren. Dat is duidelijk.”

Volleyballiefhebbers die kennis willen maken kunnen informatie over Baldadig vinden op de website www.baldadig.info of langskomen bij een training.

(Foto: Fred Rotgans)

20121224_baldadig_in_de_krant