Historie

Volleybal vereniging Baldadig is opgericht in december 2007.
De vereniging is gestart door een aantal leden die meer gezelligheid en plezier zochten dan ze bij hun vorige verenigingen vonden.
Op 8 februari 2008 werd het helemaal officieel bij de notaris. Na oprichting begonnen ze met 12 leden, waarbij al snel met 1 team ingeschreven werd bij de recreantencompetitie Gooi- en Eemland.

Na een flinke werving in de krant en dmv het aanspreken van vrienden en bekenden groeide de vereniging gestaag.

De vereniging kenmerkt zich door de goede sfeer tijdens trainingen en competitie. De sportiviteit en positiviteit zorgen ervoor dat iedereen zich snel thuis voelt.
Er worden regelmatig uitjes en gezellige avondjes georganiseerd, en we sluiten het seizoen ieder jaar af met een BBQ.

In februari 2013 wordt het eerste lustrum gevierd. Een fanatieke bowlingcompetitie gevolgd door heerlijk steengrillen maakt deze avond tot een feest!

Er komen steeds meer leden bij. Op het hoogtepunt hebben we 4 mixteams en in 2016 wordt daar zelfs een herenteam aan toegevoegd. Het maximum aantal leden (meer past niet in de zaal aan de prozastraat) van 35 wordt regelmatig aangetikt maar door verloop is er toch ruimte voor het aannemen van nieuwe leden. Hierdoor hebben we een mooie mix van mensen, zowel qua niveau en fanatisme als persoonlijkheden. 

4 mixteams blijkt echter toch iets teveel voor het aantal leden dat we hebben waardoor er vaak spelers van andere teams moet worden geleend. Uiteindelijk wordt teruggegaan naar 3 mixteams en 1 herenteam.

Voorjaar 2018 is het 2e lustrum gevierd. Dit keer zijn we naar Utrecht gegaan, en begonnen we met een spannende escape room in de oudste gevangenis van Nederland. Gedenkwaardige foto’s in gevangenis tenue kregen we mee als herinnering. Daarna begaven we ons naar het centrum van Utrecht voor een gezellig etentje. Een zeer geslaagde gezellige dag, zeer Baldadig-waardig!

Baldadig is na al die jaren sinds de oprichting een stabiele vereniging, zowel qua ledenaantal, als financieel. De contributie is al jaren gelijk, en ook de sfeer en gezelligheid worden er niet minder op. Het lijkt erop dat we zo nog vele jaren kunnen doorgaan!